Skip to main content
Bomen planten tijdens de boomplantdag
 
 

Een groene toekomst voor onze kinderen

De Clean Energy Boomplantdag

Waarom heeft Clean Energy voor dit idee gekozen? Een Boomplantdag is niet nieuw, maar met een compleet nieuwe aanpak en uitvoering wordt de Clean Energy Boomplantdag een echte 2.0 versie. Het idee sluit naadloos aan bij onze missie: een groene toekomst voor onze kinderen!

Van kweken tot planten

Oud concept in een nieuw jasje

Onze winnaar van ‘Het beste groene idee 2021’ heeft natuurlijk zijn visie op de Boomplantdag uitgewerkt. In het verlengde van dit idee zijn we momenteel aan het oriënteren hoe wij deze dag het beste kunnen invullen. Van oudsher is de Boomplantag één dag in het jaar waarop kinderen in heel Nederland de mogelijkheid krijgen om een jonge boom te planten.

Ons idee is om te beginnen bij het begin. Want een jonge boom die ontstaat niet zomaar. Die ontkiemt uit een zaadje, die heeft zorg, voeding, aandacht en water nodig. Pas als de jonge scheut een bepaald stadium heeft bereikt is het sterk genoeg om te worden geplant. Het liefst op een zichtbare plek. Een plek die je als kind en later als volwassene koestert en waar je door de loop der jaren met een gelukzalig gevoel naar terug kijkt.

Van ontkiemen tot planten
Jonge boom

Groene toekomst in onze handen

Basisscholen gezocht!

Kun jij je als leerkracht vinden in onze filosofie? Wil jij samen met jouw leerlingen aan de slag met een groene toekomst? En heb jij een goed beeld bij wat er allemaal nodig is om dit te realiseren?

Dan kunnen wij jouw hulp goed gebruiken!

We zijn op zoek naar basisscholen die willen bijdragen aan een totaal concept: een educatief kweekpakket, gefinancierd door Clean Energy, begeleiding gedurende het traject door een boomexpert en geïnitieerd door de basisschool en de leerkracht zelf.

De zaken die we samen met een aantal basisscholen willen afstemmen om te komen tot een volwaardig educatief pakket zijn onder andere:

  • Welke middelen zijn er gewenst en nodig om een boom te kweken?
  • Welke middelen zijn vereist en benodigd om een juf of meester op weg te helpen?
  • Hoeveel tijd is er nodig om van zaadje te ontkiemen naar een boom die geplant kan worden?
  • Wanneer kan het kweekproces in gang gezet worden om uiteindelijk een ideaal moment te vinden om tot het planten van de gekweekte bomen over te gaan?
  • Welke boomsoorten zijn wenselijk?
  • Waar zou je de bomen het beste kunnen planten?
meld je aan voor de Clean Energy Boomplantdag