Skip to main content
Bij de opwek van stroom maken we uitsluitend gebruik van duurzame bronnen
 
 

Samen bewust vooruit

Omdat ik kies voor écht groene energie

Vanzelfsprekend ontvang je bij ons 100% groene stroom, profiteer je van een voordelig energietarief én zetten we ons samen in voor een groener en schoner Nederland!

 

Onze groene stroom komt van Europese wind energie

Groene stroom & aardgas

Als klant van Clean Energy krijg jij uitsluitend groene stroom geleverd. Dit vinden wij niet bijzonder, maar vanzelfsprekend. Door verduurzaming toegankelijk te maken voor iedereen laten wij zien dat er geen reden meer is om niet samen te werken aan een duurzamere toekomst.

 

Waar halen wij onze groene stroom vandaan?

In Nederland is ongeveer 18% van de stroomproductie duurzaam. Dat is helaas niet genoeg om alle Nederlandse huishoudens van groene stroom te voorzien. Clean Energy levert enkel nog stroom opgewekt uit zon- of windenergie, afkomstig uit bronnen binnen of buiten Nederland. Op deze manier leveren wij stroom die volledig duurzaam is opgewekt: 100% Europese zon- en windenergie!

Onze stroometiketten laten zien welke energiebronnen gebruikt zijn voor het door ons geleverde stroom.

Groene initiatieven Clean Energy aangaande aardgas

Iedereen kan omschakelen naar een slimmer, schoner en duurzamer leven. Je staat er misschien niet bij stil, maar elke keer dat je kookt of doucht, verbruik je aardgas. Bij die verbranding komt CO2 vrij. Helemaal zonder aardgas kunnen we nu nog niet, maar Clean Energy ontplooit diverse initiatieven om de CO2 uitstoot, voor een gedeelte van het gasverbruik van onze klanten, te compenseren. Zo vergroenen wij deels jouw verbruik. En hier betaal jij niks extra’s voor.

Groene initiatieven Clean Energy aangaande aardgas

Inzet van Clean Energy voor Natuurbehoud en CO2-Compensatie

Samen sterker: partnerschappen voor natuurbehoud 

Clean Energy is actief bezig met het opbouwen van waardevolle samenwerkingen met natuurorganisaties. Het doel van deze partnerschappen is om de natuur niet alleen te behouden maar ook te herstellen waar nodig. Een vitale natuur levert een cruciale bijdrage aan het welzijn van onze planeet. Het zorgt voor schone lucht, een aangename leefomgeving, en speelt een belangrijke rol in het compenseren van CO2-uitstoot. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat planten en bomen actief CO2 uit de atmosfeer absorberen.

Bomen: de longen van onze wereld 

Bij Clean Energy zijn we ervan overtuigd dat bomen essentieel zijn voor het behoud van een gezonde aarde. Volwassen bomen zijn ware kampioenen in het opnemen van CO2; een enkele boom kan jaarlijks tussen de 20 en 25 kilogram CO2 absorberen. Dit natuurlijke proces waarbij bomen zonne-energie en koolstofdioxide gebruiken om te groeien, en vervolgens zuurstof produceren, is van onschatbare waarde voor het leven op aarde. Met dit in gedachten, zetten we ons in voor het behoud van bossen. 

Acties voor bosbehoud 

Een recente actie van Clean Energy onderstreept onze toewijding aan het behoud van bossen: het aankopen en doneren van bosgebieden aan stichtingen die zich inzetten voor het beheer en de bescherming ervan. Door deze gebieden te beschermen tegen ontbossing, draagt Clean Energy actief bij aan het behoud van onze ‘groene longen’. Wij geloven dat het hoog tijd is om meer respect en zorg te tonen voor de bomen, die zo'n fundamentele rol spelen in het welzijn van onze planeet.

Je wordt bij ons dus niet alleen maar klant, je investeert ook echt in de groene toekomst van Nederland. 

Doe jij met ons mee?

 

Ik word klant 

 

Daarom Clean Energy

 

100% groene stroom

 

Bos behoud

 

Lokale groene initiatieven

 

Duurzame toekomst

 

Kosteloos overstappen

 

Scherpe tarieven