Skip to main content
Clean Energy hoofdsponsor van WTT Haren 2022
 
 

Clean Energy hoofdsponsor

WTT Haren 2022

Dit jaar is Clean Energy hoofdsponsor van World Tennis Tour Haren. Wij zijn enorm trots om onderdeel te mogen zijn van dit internationale top tennistoernooi in het Groningse Haren. In de toernooi krant kwamen wij aan het woord. Lees het volledige artikel waarin we o.a. kijken naar energievraagstukken voor sportverenigingen.

Clean Energy Hoofdsponsor WTT Haren 2022

“Sport houdt je niet alleen fysiek gezond, maar ook mentaal

Dit jaar mogen we Clean Energy als hoofdsponsor van World Tennis Tour Haren verwelkomen. Clean Energy is een energiemaatschappij opgericht en gevestigd in de stad Groningen. We spreken CCO Gert-Jan Klaren over het bedrijf, verduurzaming, de WTT, sport en meer….

WTT HarenWat doet Clean Energy?

“Als energieleverancier verzorgen wij de levering van energie aan onze klanten en leveren we samen met onze klanten een bijdrage aan een groenere samenleving. Dit wordt gedaan door te investeren in lokale, groene en duurzame projecten. Met de huidige turbulentie op de energiemarkt is het des te belangrijker om vaart te maken met de energietransitie.”

Zie je overeenkomsten tussen Clean Energy en de tenniswereld?

“Net als in de sport is het zo dat je altijd scherp moet blijven. Let je even niet op, dan kun je zomaar een aantal games op rij verliezen en misschien daarmee wel de wedstrijd. Datzelfde geldt voor de markt waar wij ons in begeven. De energiemarkt is continu in ontwikkeling op het gebied van energieprijzen, weten regelgeving, verduurzaming, schaarste, etc. Ook hier kunnen we ons niet permitteren om de aandacht te laten verslappen, dus samen met onze klanten springen wij hier volop in.”

We slaan zelf ook graag een balletje

“Als Gronings bedrijf vinden wij het prachtig dat het Clean Energy World Tennis Tour 2022 in Haren wordt georganiseerd”, vertelt Gert‑Jan. ”Binnen onze organisatie zijn er een groot aantal tennisliefhebbers die zelf ook graag een balletje slaan. Een goede reden voor ons om een steentje bij te dragen aan dit prachtige evenement. Dat Clean Energy hoofdsponsor is van WTT Haren werd dan ook enthousiast door collega’s ontvangen.” “We zijn bij Clean Energy met 17 collega’s, een relatief klein team. Veel collega’s beoefenen een sport. Het varieert van voetbal, fitness, squash, padel tot tennis, waarbij het aantal tennissers de boventoon voert. Sport houdt je niet alleen fysiek gezond maar draagt ook bij aan mentale weerbaarheid. Als je aan het sporten bent, denk je even niet aan je werk of privé-omstandigheden, maar ga je helemaal op in het spel. Dit is ook de reden dat we op kantoor een tafelvoetbal, biljarttafel en tafeltennistafel hebben staan, waar veelvuldig gebruik van gemaakt wordt. Collega’s kunnen dan even afstand nemen van het werk en opgaan in het spel.”

Kunnen verenigingen of sportaccommodaties ook bij jullie terecht?

“Zeker! Voor verenigingen en sportaccommodaties zijn de huidige energieprijzen een enorme uitdaging. Er wordt vaak behoorlijk wat energie verbruikt voor verlichting en verwarming wat met de huidige energieprijzen al snel een negatieve exploitatiebegroting tot gevolg kan hebben. Wij proberen onze klanten te ondersteunen bij de energievraagstukken die ze hebben door met ze mee te denken. Zo hebben we met een heel aantal sportverenigingen en sportorganisaties overeenkomsten gesloten voor energie, maar hen ook geholpen met het verkleinen van hun stroom- of gasaansluiting, waardoor jaarlijks veel geld bespaard wordt aan netbeheerkosten. We wisselen dan graag met de vereniging van gedachten wat mogelijke oplossingsrichtingen kunnen zijn.”

Kun je een voorbeeld geven?

“Een makkelijk voorbeeld met een hele snelle terugverdientijd is de installatie van zonnepanelen. Voor de levering en installatie van zonnepanelen heeft Clean Energy een dochteronderneming opgericht, genaamd Clean Energy Solutions, waarmee we talloze bedrijven/verenigingen al voorzien hebben van zonnepanelen. Ook als we de oplossing voor een verduurzaming niet zelf in huis hebben, denken we graag met de klant mee. Dan kijken we met behulp van ons netwerk welke kennis vereist is en wat de beste oplossing voor de klant is.” “Ook met de organisatie van het Clean Energy World Tennis Tour Haren, tennisschool Smashing en in het bijzonder toernooidirecteur Jan Bunt hebben we een zeer goede relatie en sparren en adviseren we geregeld over mogelijke verduurzamingsoplossingen. Het is niet meer een vraagstuk voor de toekomst!”

Tot op het toernooi?

“Ja natuurlijk! Wij kijken ontzettend uit naar het toernooi en zijn daar ook zeker aanwezig tijdens de wedstrijddagen, dus spreek ons vooral even aan voor vragen over de energiemarkt, verduurzaming of uw energiecontract.”