Skip to main content
The Forest Project
 
 

Groene samenwerking voor de toekomst

Wij maken het verschil met The Forest Project

De afgelopen vijf jaar zijn er meer dan 25.000 voetbalvelden bos in Nederland verdwenen. Samen met het Nederlandse bedrijfsleven en particulieren met een groen hart, gaat The Forest Project de strijd aan gaan tegen de ontbossing in Nederland. Door de donaties van de deelnemers kan The Forest Project de bossen beschermen tegen kap waardoor deze de komende decennia hun maximale CO2 hoeveelheid kunnen blijven opnemen.

Door bomen te beschermen compenseren we een gedeelte van de CO2 die we uit stoten

Samen beschermen wij inmiddels 13.000 m2 bos

Door onze bijdrage is The Forest Project bezig met de aankoop van een stuk bos in de gemeente Helden (Limburg). Dit perceel heeft de bestemming van productiebos, wat betekent dat dit perceel grotendeels periodiek gerooid wordt. Daarmee verliest het niet alleen al zijn biodiversiteit, maar het verliest ook nog eens zijn maximale CO2 opname en dat is in beide gevallen een slechte zaak! 

Bekijk het perceel dat wij beschermen 

Met het gepersonaliseerde certificaat kun je aantonen dat je bos beschermt
Bescherm direct 5 m2 bos

Ontvang een gepersonaliseerd digitaal certificaat met daarop de locatie van jouw 5 m2 bos en hoeveel CO2 je daarmee compenseert.

Geef bos cadeau
Geef bos cadeau!

Ben je op zoek naar een uniek cadeau waarmee jij de wereld een stukje kan helpen? Je kan 20, 50 of 100 m2 bos cadeau geven.

Wat is The Forest Project?

The Forest Project is een particulier natuurbeschermingsinitiatief met het doel om de komende jaren vele hectares bos te kopen en te beschermen tegen onder andere houtkap. Het bijzondere aan dit project is dat elke deelnemer aan dit project een Certificaat van Deelname ontvangt waarop precies te zien is hoeveel CO2 jij met jouw stukje bos compenseert en welk deel van het perceel door jou is beschermd, je kan dus echt wandelen door jouw eigen stuk bos!

Naar theforestproject.nl