Skip to main content
Stijgende energietarieven
 
 

Slim én bewust inkopen

Stijgende energietarieven, maar geen paniek

De energietarieven stijgen al maandenlang, maar sinds de laatste weken zijn de stijgingen nog veel groter. Wij begrijpen dat jij je als klant van Clean Energy afvraagt wat dit voor jou betekent. Meer over jouw situatie kun je lezen in dit artikel. Heb je nog vragen of wil je meer weten, neem dan contact op met onze klantenservice.

Waarom stijgen de energietarieven?

De gas- en stroomprijzen zijn wereldwijd enorm gestegen. Daar hebben alle verbruikers, huishoudens en de industrie, last van. De oorzaak is de vraag naar aardgas die wereldwijd sterk is toegenomen, terwijl het aanbod achter blijft.

Ook in Nederland hebben we vanwege de relatief koude periode in het voorjaar vorig jaar en vanwege het steeds verder dichtdraaien van de gaskraan in Groningen minder gas op voorraad dan vorige jaren. We weten niet hoe de energieprijzen zich verder ontwikkelen.

Wanneer de komende winter relatief zacht wordt, en de vraag naar gas voor verwarming afneemt, kan de gasprijs ook weer dalen. Maar zekerheid hebben we helaas niet. Het zorgt op dit moment voor veel onrust in de energiemarkt met zelfs berichten over het mogelijk omvallen van energieleveranciers. Als klant van Clean Energy is het niet nodig om je hier zorgen over te maken.

Wat betekenen de stijgende energietarieven voor mij?

Het is niet nodig om je zorgen te maken. Clean Energy koopt haar groene energie slim én bewust in. Wij minimaliseren de risico’s door onze inkoop van energie goed te regelen. Speculeren staan wij dan ook niet toe.

Op het moment dat wij met jou een contract afsluiten, kopen we de energie direct in. Daardoor weten we waar we aan toe zijn en zitten we goed met ons in- en verkoopbeleid. Bij Clean Energy is een afspraak ook écht een afspraak.

Ik heb een variabel contract

Als je een variabel contract hebt, dan staan jouw tarieven vast tot 1 januari 2022. Op dit moment is het nog erg onzeker hoe de variabele tarieven zich daarna ontwikkelen. Je kunt ervoor kiezen om je tarief nu vast te zetten. Hiervoor kun je een offerte bij ons aanvragen. Daarmee heb je zekerheid over de prijs die je betaalt voor je energie.

Ik heb een vast contract

Heb je met Clean Energy een contract afgesproken met een vaste prijs? Dan hebben de oplopende prijzen gedurende de looptijd van de overeenkomst geen effect op jouw contract. Je tarieven blijven geldig totdat je contract afloopt. Bij Clean Energy is een afspraak een afspraak.

Als je nu een vast contract hebt, weet je in ieder geval waar je aan toe bent voor de looptijd van je contract. Wil je weten welk contract je hebt en/of wanneer deze afloopt? Check dan jouw contract in Mijn Clean Energy.

Mijn vaste contract loopt bijna af

De huidige tarieven blijven dus geldig totdat je contract afloopt. We sturen je ruim van tevoren een verlengaanbod per e-mail. Door te verlengen kies je voor de zekerheid van een vast tarief. Verleng je niet met een vast contract dan krijg je na afloop van je huidige contract een variabel tarief.

Wat is ons advies?

Door de onzekere en veranderende prijzen voor energie is het lastig om een advies te geven over jouw specifieke situatie en contract. Besparen op je energieverbruik is altijd, maar zeker nu, slim om te doen. Dat kan gemakkelijker dan je denkt.

Bijna de helft (!) van jouw energierekening bestaat uit verwarmingskosten. Hier valt dus veel winst te behalen. Warm water is goed voor zo’n 13% van je energierekening, dus draai die kraan maar sneller dicht. Alle elektrische apparaten en lampen in huis nemen zo’n 37% voor hun rekening. Zeker nu is de tijd om bewust om te gaan met jouw energieverbruik. Bekijk onze bespaartips.